TWENTYTWONOTES The Slow Canggu

The Slow – restaurant, shop en boutique hotel in Bali

Canggu is een kustplaats aan de zuidkant van Bali en zit vol trendy beachclubs, koffiebars, restaurants, surfschooltjes en yogastudios. Er worden steeds meer accommodaties gebouwd. Veel mensen verblijven in een villa of appartement via Airbnb. Ook ik heb in verschillende Airbnb’s gezeten en de sfeer was iedere keer onwijs goed! Je ontmoet op die manier andere reizigers en je komt in contact met de huiseigenaren (vaak ook internationaal) die je de leukste tips geven. Kies je voor een hotel dan is er steeds meer keuze want er wordt veel gebouwd in Canggu. Sinds zomer 2017 is er ook The Slow – een trendy restaurant, shop en boutique hotel in één.

TWENTYTWONOTES The Slow Canggu

The Slow heeft een  bijzondere aantrekkingskracht dankzij haar kunstige, comfortabele en tropische look en feel. Op deze trendy boutique locatie (met slechts 12 suites) kun je genieten van een veelzijdig verblijf op het eiland. In het hart van Canggu, gelegen aan een van de hoofdstraten van het surfersdorpje, is het eclectische hotel / restaurant neergezet rondom de persoonlijke kunstcollectie van de Australische rockstar eigenaren. De losse feel-good muziek van LA’s Reverberation Radio – de Amerikaanse radiozender die vergeten popmuziek herontdekt en nieuw leven inblaast – klinkt door de ruimtes. In de naastgelegen shop vind je muziek, accessoires, design, mode en kunst.

De suites hebben een brutaal en speels karakter. Ze zijn ingericht met meubilair uit lokaal verkregen hout, er staan verschillende scheidingswanden, je vindt er veel groen en alle kamers hebben hoge ramen wat resulteert in lichte ruimtes. Je vindt er moderne en geestige voorzieningen waar over nagedacht is zoals koffie scrub, surf wax en een ‘Bali belly’ hulpkit.

Het restaurant is één van de mooiste die ik op Bali heb gezien. Je waant je in een moderne (hangende) tuin met veel hout en een geweldig interieur. Het is een plek om volledig tot rust te komen en te genieten van de heerlijke menukaart! De open, lichte ruimte met fijne bar, prachtige details en verschillende knipogen naar de lokale cultuur zorgen dat je je thuisvoelt. Wanneer je niet kiest voor een overnachting raad ik je zeker aan het restaurant te bezoeken voor lunch of diner.

TWENTYTWONOTES The Slow Canggu

Omdat The Slow zich op een toplocatie bevindt zal je in de buurt ook veel leuke winkels, koffiebars, yogastudios en restaurants vinden. Het bekende Batu Bolong (surf)strand ligt op slechts 300 meter afstand. En ik heb nog meer tips in Canggu! Je vindt ze hier.

TWENTYTWONOTES The Slow Canggu

Meer over Bali? In mijn vorige Travel Notes lees je over de luxe privé villa waar ik heb geslapen toen ik in Ubud was.

Safe travels en liefs,

Shanna