TWENTYTWONOTES The Bali Notes Ubud

Origin Ubud – privé villa voor liefhebbers van minimalisme en design

Van Airbnb tot hotel tot privé villa

Bali heeft – net als bij velen anderen – mijn hart veroverd! Wat een geweldig eiland met een relaxte sfeer, lieve mensen, een harmonieuze cultuur, fijn klimaat, mooie natuur, heerlijk eten en vol trendy locaties. Voor mij is de voorpret (lees: locaties spotten en routes plannen) bijna even leuk als de reis zelf. Ik weet dat dit zeker niet bij iedereen het geval is, daarom deel ik graag mijn favorieten met jullie. Van Airbnb’s, koffiebars en hotels tot deze privé villa in Ubud – er zijn zo veel mooie adressen te vinden in Bali. Head’s up: ik houd van modern interieur en minimalistisch (tropical) design, daar zoek ik de hotspots mede op uit! Kijk je mee?

 

 

TWENTYTWONOTES Origin privé villa in Ubud Bali

 

 

TWENTYTWONOTES The Bali Notes Ubud Pure Effect Sweden

 

 

Tijdloos design en Balinese luxe

In deze Instagram post kon je al een paar favoriete adressen vinden in Canggu – hét surfers en digital-nomad plaatsje aan de kust. Na Canggu ben ik een weekje in Ubud geweest, dit is het cultureel en historisch centrum van Bali. Ubud is een onwijs populaire bestemming en ik snap waarom. Wauw, wat een mooie omgeving en er is zo veel te doen! Hieronder vertel ik wat wij van de omgeving hebben gezien. Qua accommodaties is er ook voor ieders stijl en budget genoeg keuze. Waar we in Canggu vooral in Airbnb’s hebben geslapen verbleven we in Ubud onder andere in deze geweldige boutique stijl privé villa van Origin Ubud. Wát een locatie voor liefhebbers van minimalistisch design! Ontworpen door architect Chioh-Hui Goh uit Singapore, staan er aan de rand van het regenwoud slechts 8 villas die perfect samengaan met tijdloos design en luxe, terwijl er veel rekening wordt gehouden met het milieu en de omgeving. De staff is waanzinnig goed, enorm vriendelijk en behulpzaam. Met enthousiasme delen ze hun kennis over Bali en is iedereen altijd in voor een praatje. Ook verzorgen ze in-house dining (lees: ontbijt geserveerd aan/in je eigen zwembad), kan je letterlijk een kijkje nemen in de keuken, en kies je uit zowel heerlijk lokaal eten (Nasi Goreng!) als Westerse gerechten.

 

De boutique villa bestaat uit een ruime slaapkamer met heerlijk bed en kamerhoge ramen waardoor je prachtig uitzicht hebt op je tuin met zitje, privé zwembad en het regenwoud (tip: vraag om een villa aan de voorkant zodat je uitzicht hebt over het regenwoud). De semi-buiten badkamer is waanzinnig! Douchen of in bad liggen terwijl de zon op- of ondergaat en je allerlei geluiden uit de natuur hoort is magisch.

 

Prachtige natuur en authentieke dorpjes

Heb je zin in een scooter tochtje door de rijstvelden, een trekking langs authentieke dorpjes en ga je net als wij ook op zoek naar de mooiste watervallen? Je kan er gemakkelijk zelf op uit maar mocht je assistentie wensen vanuit de staff: echt alles wordt voor je geregeld! Ik vond het handig om de scooters via Origin te regelen, deze staan dan snel voor je klaar en je kunt direct op pad. Een geweldige ervaring was onze kennismaking en wandeling met Sugeng, General Manager van Origin, die als grootste hobby heeft om anderen te vertellen over het dagelijks leven op Bali en te laten zien waar hij en zijn familie wonen. Wat een gastvrijheid en zo bijzonder om helemaal op te gaan in de lokale cultuur. Sluit de warme dag af aan je zwembad of met een professionele Balinese massage en je ervaart ultieme ontspanning.

 

Bij Origin wordt er enorm op de details gelet en wordt je op luxe wijze ondergedompeld in de Balinese cultuur; dit maakt je verblijf gegarandeerd uniek en indrukwekkend. Extra aandacht wordt er gegeven aan de afternoon tea die je dagelijks in je villa geserveerd krijgt en de midnight snack die klaarligt wanneer je ‘s avonds weer ‘thuiskomt’. Het zijn altijd weer verrassende Indische hapjes mét leerzame achtergrondinformatie, erg leuk. Onze favorieten zijn Dadar Gulung en Lak Lak. Voor deze snacks kan je mij wakker maken! Ga in het stadje ook zeker langs UBUD Raw Chocolate Factory voor lekkere en gezonde rauwe chocolade snacks. Voor een trendy en romantisch roof-top diner ga je naar Copper en aan Jl. Monkey Forest vind je leuke koffiebars en boutique shops zoals KOU Cuisine.

 

 

TWENTYTWONOTES Origin privé villa in Ubud Bali

 

 

 

TWENTYTWONOTES Origin privé villa in Ubud Bali

 

 

TWENTYTWONOTES Origin privé villa in Ubud Bali

 

 

TWENTYTWONOTES Origin privé villa in Ubud Bali

 

 

TWENTYTWONOTES Origin privé villa in Ubud Bali

 

 

Houd ook mijn Instagram in de gaten voor meer updates en ‘Travel Notes’ tips!

 

Safe travels en liefs,

Shanna

 

Foto’s en tekst: TWENTYTWONOTES