TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak 4

De kalmte van Origin in levendig Seminyak

Gedurende mijn verschillende reisjes naar Bali ben ik op veel plekken verbleven. Mijn ultieme favoriet is het strandplaatsje Canggu, waar een relaxte surf vibe hangt wat veel jonge mensen aantrekt en waar trendy en gezonde cafés, koffiebars en restaurants volop aanwezig zijn. Via Airbnb of andere boekingssites is er een mega aanbod. Canggu ligt praktisch tegen Seminyak aan en wordt ook wel gezien als haar “jongere zusje”. Seminyak is iets meer high-end en de gemiddelde leeftijd qua reizigers ligt daar iets hoger.

Van januari tot mei 2019 maakte ik een grote werkreis door Azië. Tussen de opdrachten vierde ik samen met een vriendinnetje vakantie in de Filipijnen. De prachtige eilanden, natuur, het kennismaken met de cultuur en het lokale eten waren fantastisch. De avontuurlijke manier van reizen was gezellig om samen te doen. Na de back-to-basics ervaring – waaronder een paar dagen écht basic zonder elektriciteit leven in de natuur – keerde ik terug naar Bali. Daar verbleef ik een luxe privé villa van Origin Seminyak om de gloednieuwe locatie te fotograferen.

TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak 3
TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak Designed To Relax

Origin Seminyak is genesteld op een gewilde locatie op slechts een steenworp afstand van het strand. Hoewel de levendigheid zich letterlijk om de hoek bevindt, zijn de zeer ruim opgezette privé villas heerlijk rustig. Er zijn zeven verschillende accommodaties, van een studio met twee slaapkamers tot royale pool villa met wel zeven slaapkamers.

TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak 1
TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak Coffee

Alle villa’s beschikken over een grote zithoek, eettafel en compacte keuken, super fijn als je geniet van veel tijd op je eigen plek doorbrengen of niet iedere dag uit eten gaat en het ook fijn vindt om je eigen diner te verzorgen. Met GoJek, Grab of een andere app kun je ook maaltijden – bijvoorbeeld van de beste warungs (écht Balinees eten voor weinig geld) in de buurt – laten bezorgen. Het luxe ontbijt wordt ‘s ochtends door de hotel staff bij je villa gebracht. Je maakt gedurende de hele dag je eigen koffie van kwaliteitsbonen uit Guatemala of andere exotische oorden. Geniet van Balinese thee en de heerlijke lokale snacks. Ook kun je luxe maaltijden bestellen uit de keuken van Origin, waar topchefs staan te koken. De lieve staff staat altijd voor je klaar en helpt je graag met het plannen van trips of je bekendmaken met de buurt.

TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak Luxury Villas
TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak Poolside Breakfast
TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak 2

Naast de vele (Westerse) kledingwinkels, trendy cafés, restaurants en lifestyle shops vind je lokale winkeltjes waar op ambachtelijke wijze mooie producten worden gemaakt. Deze zijn in het bijzonder leuk om te bezoeken, Bali staat namelijk bekend om haar creativiteit en ambacht als het gaat om interieur en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen.

Ik hoop dat je deze fijne plek ook mag gaan ontdekken wanneer je op Bali komt. Doe de staff en het management dan zeker de hartelijke groeten van Shanna uit Nederland 😉

TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak Local Shops
TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak 6
TWENTYTWONOTES Travel Notes_Origin Seminyak Evening Tea