TWENTYTWONOTES_Solitude the Label_10 low res

Care instructies om sieraden lang mooi te houden

 

Bij TWENTYTWONOTES vind je met de hand gemaakte sieraden van recycled 14k goud en zilver van Solitude the Label. Ieder stuk is met het oog op duurzaamheid en met zorg gemaakt. Hieronder vind je een aantal onderhoudsinstructies om ervoor te zorgen dat jouw sieraden (meer dan) een leven lang mee gaan.

Bescherming

Alle sieraden zijn met zorg gemaakt om lang mooi te blijven maar ze zullen na verloop van tijd verkleuren. Bescherm je sieraden altijd tegen stoten, krassen, chemicaliën, zeep, fel zonlicht, grote hitte en kou om de effecten te minimaliseren.

Houd sterling zilveren sieraden uit de buurt van chemicaliën zoals agressieve huishoudelijke schoonmaakmiddelen, deze veroorzaken krassen en verminderen de glans van het metaal. Wanneer je zilveren sieraden in aanraking zijn geweest met water droog je ze grondig af.

14-karaats gouden sieraden zullen niet snel aangetast worden maar kunnen na verloop van tijd een laagje lichaamsoliën, vuil en zeep krijgen. Ook kan het goud een beetje dof worden, wat makkelijk te verhelpen is door onderstaande schoonmaak tips te volgen. Bewaar gouden sieraden apart van elkaar, bijvoorbeeld in een zachte doek. Gouden kettingen kun je het beste ophangen om te voorkomen dat ze in de knoop raken.

Schoonmaken sterling zilver

Om sterling zilveren sieraden schoon te maken zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je een zilverpoetsdoekje gebruiken om je sieraden schoon te poetsen. Het is ook mogelijk om zelf een voordelige soda zilverdip-oplossing te maken. De chemische reactie die tot stand komt bij een zilverdip verwijdert de aanslag. Dit is effectief voor het reinigen van zilveren sieraden die moeilijk met de hand te reinigen zijn.

Je bedekt een kom met aluminiumfolie en plaatst de sieraden op het folie in de kom. Strooi een beetje zuiveringszout over de sieraden heen, genoeg zodat je ze nog net kunt zien. Giet heet water over de sieraden en wacht tot het borrelen stopt. Spoel de sieraden vervolgens af met schoon water en poets ze droog met een zachte doek. Bij ernstig aangetaste stukken kan het zijn dat je dit proces een aantal keer herhaalt voordat ze helemaal schoon zijn.

Let op! Blijf uit de buurt van dampen en zorg dat de kamer goed geventileerd is voordat je begint. Niet alle edelstenen kunnen deze oplossing aan, zorg ervoor dat je dit controleert voordat je de zilverdop-oplossing gebruikt. Als je sieraden een edelsteen bevatten, gebruik dan alleen water en groene zeep.

Schoonmaken 14k goud

Om ervoor te zorgen dat je gouden sieraden een leven lang of zelfs langer meegaan, moet je je ringen, armbanden, kettingen en oorbellen zo nu en dan schoonmaken. Je kunt al heel gemakkelijk en zeer effectief minimale aanslag en vuil van je sieraden verwijderen. Gebruik een (oude) zachte tandenborstel en een eenvoudig natuurlijk wasmiddel, bij voorkeur groene zeep gemengd met lauwwarm water. Borstel je sieraden om vuil of aanslag te verwijderen. Droog en poets voorzichtig met een droge, zachte en schone doek en je sieraden zullen weer mooi glanzen.

Voor zeer bevuiligde gouden sieraden kan je de zilverdip-oplossing gebruiken zoals hierboven beschreven. Wees voorzichtig, als je sieraden een edelsteen bevatten, gebruik dan alleen water en groene zeep.

Heb je vragen over de onderhoudsinstructies voor jouw sieraden? Stuur dan een berichtje en ik help je graag verder! Klik hier.