TWENTYTWONOTES Luna Bronze natuurlijke verzorging

Hoe gebruik je zelfbruiners? In 6 stappen naar de perfecte kleur

Als je nieuw bent in de wereld van zelfbruiners dan ben je hier aan het juiste adres voor zelfbruiner tips! Voor de eerste keer een zelfbruiner kopen en aanbrengen kan even spannend zijn. Je wilt voor een streeploos resultaat gaan. Voor die mooie egale bruine kleur. En dan ook graag een natuurlijk bruine kleur, zónder oranje gloed. Ik vond het een aantal jaar geleden ook lastig om zelfbruiners te gebruiken. Totdat ik me er helemaal in ben gaan verdiepen en ik Luna Bronze tegen kwam: hét Australische merk met allerlei variaties qua intensiteit. En ook nog eens super gebruiksvriendelijk. Ideaal!

Ik neem je in dit stappenplan mee hoe je het beste gebruikmaakt van zelfbruiners. Wil je alvast alle Luna Bronze zelfbruiners vergelijken? Bekijk ze hier.

TWENTYTWONOTES Grown Alchemist scrub Body Exfoliant

Stap 1: Bereid je lichaam voor
Het geheim van een egale bruining? Zorg ervoor dat de zelfbruiner direct de ‘juiste huidlaag’ te pakken krijgt. Dat betekent dat je droge huid of losse huidschilfertjes wegscrubt zodat je nieuwste en meest zachte huidlaag helemaal vrij komt. Deze Body Scrub Mint zorgt voor een milde maar effectieve scrubreiniging van je lichaam. Zorg ervoor dat je ruwe plekken extra goed behandelt, zoals je knieën, ellebogen, enkels en je gezicht. Wees wel extra zacht met het scrubben van de gezichtshuid. Dit is tevens het moment om je te scheren, maar wees voorzichtig. Een pas geëxfolieerde huid is gevoeliger.

Tip: het beste zorg je ervoor dat je je huid scrubt en scheert de dag vóór het aanbrengen van de zelfbruiner. Op die manier voorkom je dat de bruiner direct in je poriën dringt. Breng na een scrubdouche altijd een hydraterende lotion aan, zoals deze Body Cream. De avond of dag erna ga je met de zelfbruiner aan de slag. Heb je weinig tijd? Wacht dan minstens een uur totdat je uit de douche komt met het aanbrengen van de zelfbruiner zodat je je huid en poriën even hebt laten rusten.

TWENTYTWONOTES Grown Alchemist Body Cream natuurlijke verzorging

Stap 2: Een verzorgde huid
De volgende stap om ervoor te zorgen dat je een gelijkmatige basis krijgt is door te hydrateren. Als je de dag voordat je de zelfbruiner aanbrengt hebt gescrubd, zorgt dan dat je na het douchen een hydraterende lotion hebt aangebracht om droge huid tegen te gaan. De Body Cream is daar perfect voor en ruikt ook nog eens fantastisch.

“Pro” zelfbruiner tips: heb je gescrubd op dezelfde dag dat je wilt gaan bruinen? Breng dan heel lichtjes een hydraterende lotion aan op je handen, voeten, ellebogen en knieën. Dit helpt voorkomen dat je zelfbruiner aan deze plekken blijft plakken. Neem ook je polsen mee in de voorbereiding met de lotion, zo zal de bruine gloed naadloos overvloeien naar je handen.

Stap 3: Het bruinen

Voordat je begint met bronzen zorg je ervoor dat je alle juiste producten in huis hebt. De beste en meest gemakkelijke manier om egaal bruin te worden is met een handschoen. De Luna Bronze Tanning Mitt is de perfecte applicator en zorgt voor extra controle bij het aanbrengen, helpt om streeploos bruin te worden en voorkomt dat je handpalmen verkleuren.

Als je voorzichtig wilt beginnen raad ik de meest lichte variant Glow Gradual Tanning Moisturiser aan. Hier zit een minimale hoeveelheid zelfbruiner in en zal vooral reageren op het aanwezige pigment in jouw huid: deze wordt versterkt en daardoor ontstaat er een diepere bruine kleur. Met Glow bouwt je kleurtje langzaam op tot je het gewenste effect bereikt. Wil je wat sterker starten ga dan voor Radiant Self Tanning Lotion. Deze geeft al snel een vakantie-bruine kleur.

Nog donkerder zijn Eclipse en Total Eclipse Tanning Mousse die een diepe olijfbruine kleur geven, en geschikt zijn voor de donkere huid, de ervaren zelfbruiner-gebruiker of voor wanneer je super snel een intense diepbruine kleur wilt hebben. De kleurgeleidertechnologie is ideaal om te zien waar het product al is aangebracht zodat je geen stukjes overslaat.

Tip: vooral in het gezicht kan een zelfbruiner spannend zijn. Speciaal daarvoor is Illume Tanning Mist ontwikkeld! De mist geeft een subtiel gebronsd effect dat zich opbouwt na 1 tot 3 keer gebruiken.

TWENTYTWONOTES Luna Bronze zelfbruiners tips

Stap 4: Relax
Nadat je je kleurtje hebt aangebracht hoef je alleen maar even te ontspannen. Laat de bruine kleur volledig drogen voordat je losvallende, donkere kleding aantrekt om te voorkomen dat je bruine kleur vlekken op materialen maakt. De bruine kleur zal zicht gedurende 6 tot 8 uur ontwikkelen.

Je kan de zelfbruiner ‘s ochtends aanbrengen om overdag te laten ontwikkelen, of voor het slapengaan, zodat je gebronsd wakker wordt. Houd er wel rekening mee dat je ongeveer een uur wacht voordat je in bed stapt of je geheel aankleedt.

Tip: moet je je sneller aankleden? Pak de föhn erbij en zet deze op de koude stand om je lichaam sneller te drogen. Vermijd sporten of andere activiteiten waarbij je gaat zweten, anders zal de kleur niet egaal kunnen worden.

Stap 5: De onthulling
Spring na 6 tot 8 uur onder de douche en spel je huid af in lauw water. Dep jezelf voorzichtig droog – schuur dus niet te hard met je handdoek langs je lichaam. Schrik niet als je ziet dat je douchevloer of handdoek bruin wordt. Dit is niet jouw kleurtje wat ‘loslaat’ maar alleen de overtallige zelfbruiner. Jouw bruine kleur zal zicht gedurende 24 uur blijven ontwikkelen.

TWENTYTWONOTES Zelfbruiner tips

Stap 6: Je gebronsde huid behouden
Om je kleurtje te intensiveren of te behouden zijn er enkele opties. De geleidelijke Glow is ideaal om je bestaande bruine kleur te behouden. Wil je je bruine huid intensiveren? Dan pak je hetzelfde – of een sterker – product erbij en herhaal je je routine.

Extra zelfbruiner tips

» Neem de tijd. Als je wilt dat je kleur gelijkmatig en streeploos wordt, is het niet handig om te gaan haasten.
» Bruinen is altijd de laatste stap van je beauty routine. Waxen, scrubben, scheren, wassen doe je voordat je je zelfbruiner aanbrengt.
» Begin onderaan je voeten en enkels en werk dan omhoog. Gebruik als laatste de Illume gezichtsbruiner.
» Gebruik een bruiningshandschoen en draai cirkelvormige bewegingen over de huid voor optimale opname en verdeling.
» Indien je geen handschoen gebruikt was je je handen onmiddellijk na het aanbrengen.
» Geef je huid de tijd om te drogen en vermijd zweten tijdens de 6 tot 8 uur inwerkingstijd.
» Foutjes kunnen gebeuren, vooral als ‘beginner’. Mail of WhatsApp mij als je vragen hebt over jouw routineIk hoop dat deze zelfbruiner tips je op weg helpen. Veel plezier met aanbrengen en geniet van jouw gebronsde huid!

Liefs Shanna