TWENTYTWONOTES Zelfbruiner tips

Eindelijk een organic zelfbruiner met frisse geur

Natuurlijke zelfbruiners zijn dé uitkomst wanneer je op een gezonde manier het hele jaar door een bruin kleurtje wilt behouden. We weten inmiddels dat teveel zon en zonnebanken schadelijk is voor je huid en gezondheid. Af en toe probeerde ik verschillende zelfbruiners uit maar nooit met tevredenheid. De één gaf mij een oranje gloed, de ander was te intens (het moet wel natuurlijk bruin zijn) en allemaal gaven ze een onaangename – bijna verbrande – geur. Dus mijn zoektocht begon vorige zomer…

Verschillende varianten passend bij jouw huid

Online kwam ik Luna Bronze tegen. Ik ben sowieso al gek op Australische merken (zie ook Grown Alchemist) en was dus zeer benieuwd! Samen met twee vriendinnen ging ik testen. Luna Bronze maakt verschillende sterktes zelfbruiners die tegelijkertijd hydrateren – zie het als een verzorgende body lotion die net even wat extra’s doet. Ik begon met Luna Bronze Glow, een normale witte lotion met een mix van hydraterende ingrediënten. Samen zorgen ze voor de ontwikkeling van een geleidelijke natuurlijke bruine kleur en daarnaast vullen ze het vochtgehalte van de huid aan. De voordelen van Glow? Ideaal voor een lichtere huid, voor de eerste keer ‘bruin zonder zon’ en om de levensduur van jouw kleurtje te verlengen.

Luna Bronze Glow natuurlijke zelfbruiner licht tube TWENTYTWONOTES
Luna Bronze Glow natuurlijke zelfbruiner licht pompflacon TWENTYTWONOTES

Iets sterker is Luna Bronze Radiant. Dit is een zelfbruinende lotion die mij een prachtige gebronsde huid geeft. Tijdens het aanbrengen krijgt je huid al een subtiele glans en gedurende 6 uur wordt de kleur intenser naar een sun-kissed gloed. Oftewel echt ‘vakantie bruin’ en een kleur die ook nog eens lang aanhoudt. Tip! Gebruik de Tanning Mitt en je krijgt een prachtige egale kleur zonder dat je handen in aanraking komen met de zelfbruiner. Zorg dat je je huid scrubt voordat je een zelfbruiner gebruikt, zo houdt de kleur langer aan. De week erop weer even scrubben en dan ofwel met Glow of Radiant je kleurtje bij houden of verder ontwikkelen. Glow kan je zo vaak aanbrengen als je wilt. Radiant raad ik aan niet vaker dan één keer per week te gebruiken – houd je gewenste kleurtje dan idealiter bij met Glow.

Luna Bronze Radiant natuurlijke zelfbruiner medium tube TWENTYTWONOTES
Luna Bronze Radiant natuurlijke zelfbruiner medium swatch TWENTYTWONOTES
TWENTYTWONOTES Luna Bronze Radiant zelfbruiner tester

De unieke combinatie van gecertificeerde biologische en natuurlijke ingrediënten is rijk aan antioxidanten en vitamine A, B en E. Deze vitaminen bestrijden de tekenen van veroudering en verbeteren zichtbaar de textuur van de huid. De essentiële oliën uit mandarijn, citroen en oranjebloesem geven Luna Bronze een verfrissende, levendige geur. Yes! Eindelijk een zelfbruiner die lekker ruikt.

De grootste pluspunten van Luna Bronze?

  1. Je bepaalt zelf hoe snel je je kleur opbouwt
  2. Gebruik van biologische en 99% natuurlijke ingrediënten
  3. Frisse geur tijdens het smeren
  4. Goede prijs
  5. Heerlijke huidverzorging
  6. Naast dat je bruin wordt bestrijden de antioxidanten en vitamine A, B en E tekenen van veroudering

Hoe het merk tot stand kwam

Luna Bronze is ontstaan nadat bij een van de medeoprichters een invasieve vorm van huidkanker (Basal Cell Carcinoma BCC) was vastgesteld. Dit gaf een broodnodige wake-up call over de schadelijke effecten van zonnen. Juist in Australië – waar de zon het meest intens is – weten ze dat iedereen graag het hele jaar door een natuurlijke bruine kleur wil hebben, maar zonder de beschadiging van de zon. Er zijn verschillende producten uitgeprobeerd maar de vrouwen waren vaak niet tevreden over de geur, de resultaten en er bestond bezorgdheid over de hoeveelheid synthetische materialen die ze op hun huid aanbrachten. Het Luna Bronze team raakte geïnspireerd om een ​​product te maken dat de manier waarop mensen zonnen zou veranderen, door ‘bruin zonder zon’ samen te voegen met huidverzorging. Na veel onderzoek en testen zijn ze tot deze producten gekomen die zijn gemaakt van 99% biologische en natuurlijke ingrediënten. Ontworpen om je huid te hydrateren en aan te vullen, terwijl ze een vlekkeloze, natuurlijk ogende kleur krijgt.

TWENTYTWONOTES Luna Bronze Eclipse Tanning Mousse

Luna Bronze Glow (de lichtere variant) vind je hier. Klik hier voor Luna Bronze Radiant, die jou een vakantiebruine kleur geeft. Welke gebruik jij en wat zijn je ervaringen? Of heb je vragen of één van de producten in mijn online boutique? Laat het me weten via @twentytwonotes op Instagram of laat hieronder een berichtje achter!

Liefs,
Shanna